LUCERNA

Instal·lació convidada pel projecte Transefímers MED

 

La llum sempre ha estat un tema central en l’exercici de l’arquitectura.

La història dels espais religiosos és la història de la lluita entre gravetat i llum.

Tenim l’espai religiós, coneixem la gravetat, però ens inquieta la llum.

 

Aquesta llum no s’assembla a cap altra.

Durant el dia es transforma.

Al capvespre se sobreposa.

I en caure la nit es queda.

 

O no té una direcció, o en té un milió.

Abundant i escassa a la vegada.

És una llum dissenyada i exagerada.

Està amagada o, millor dit, atrapada.

 

Només alguns curiosos van aconseguir descobrir-la…

Manuel Bouzas i Santiago del Aguila

ELS AUTORS

Bouzas. Del Aguila és un taller d’arquitectura experimental situat a Madrid i fundat per Manuel Bouzas (Pontevedra, 1993) i Santiago del Aguila (Madrid, 1992). La seva feina se centra en el disseny i la producció de prototips i instal·lacions temporals, explorant noves tecnologies de fabricació i tipologies estructurals radicals. La seva obra ha estat reconeguda amb el Premi COAM Emergente 2020, i ha estat exposada a la XV BEAU (2021) i la XVI Biennal de Venècia (2018).

Manuel és arquitecte graduat per l’ETSAM (UPM), on també ha col·laborat com a professor assistent al Departament de Projectes Arquitectònics. Ha estat investigador visitant al Tokyo Institute of Technology i premiat per la Fondazione Renzo Piano amb el World Tour Award 2020. El seu projecte final de carrera ha rebut fins a 8 premis en diferents concursos nacionals i internacionals.

Santiago és arquitecte graduat per la Universitat San Pablo CEU, on va obtenir el Premi Extraordinari Final de Carrera. Actualment, resideix a Londres, on realitza el màster de Disseny i Fabricació Digital de la Bartlett School Of Architecture (University College London). La seva investigació acadèmica se centra en l’economia circular i l’arquitectura activa, fusionant elements mecànics amb entorns domèstics, establint una connexió metafòrica amb la nostra empremta digital creixent. També té un robot a la seva habitació.