A CEL OBERT

Centre històric de Tortosa, un tresor a descobrir

A Cel Obert és una excel·lent oportunitat per redescobrir el patrimoni del centre històric de Tortosa. En un radi molt petit, hi podem trobar edificis modernistes, gòtics, renaixentistes, barrocs… tot mostrant la sensibilitat de la ciutat a través de la seva arquitectura al llarg del temps.

Molts d’aquests edificis disposen d’una arquitectura interior tan important com l’exterior, malgrat que acostuma a passar desapercebuda. Aquest és el cas de molts espais que gràcies al festival d’intervencions efímeres A Cel Obert, ara es poden convertir en un gran atractiu per a la seva descoberta.

EL FESTIVAL

Festival d’intervencions efímeres a Tortosa, on l’art efímer té com a objectiu convertir els espais històrics desconeguts en escenari de creacions artístiques, al mateix temps que reivindica el patrimoni arquitectònic i apropa i difon l’art efímer a tothom.

ELS ESPAIS

Proposta cultural i turística que obre a la ciutadania les portes dels patis i claustres de Tortosa, molts dels quals romanen tancats al públic la resta de l’any. A Cel Obert es converteix en una bona ocasió per descobrir aquest patrimoni ple d’art a través de visites guiades que expliquen al detall la història dels espais i les instal·lacions que allotgen.

LA CONVOCATÒRIA

Convocatòria que dona a creadors d’arreu del món l’oportunitat d’intervenir en un dels espais històrics de la ciutat, prèviament seleccionat. Claustres, patis, passatges… espais arquitectònics d’interior que molts cops passen desapercebuts es converteixen, així, en un gran atractiu per a la gent que desconeix la seva existència.

LA RECERCA

Difusió i preservació del patrimoni arquitectònic. A Cel Obert es documenta sobre cada espai, realitza un arxiu fotogràfic i un aixecament dels plànols per deixar constància del seu estat.

LES ESCOLES

Creació d’una instal·lació col·laborativa realitzada amb la participació dels centres educatius per tal d’apropar l’art efímer al públic més jove i educar la seva mirada vers l’art més contemporani.

ELS PREMIS

Entrega de premis: premi del jurat, vot del públic i vot dels xiquets. Tres reconeixements a la feina ben feta d’aquelles obres que tenen un major impacte, qualitat tècnica i/o estètica.

LA FESTA

Punt de trobada entre artistes, professionals i ciutadania. Oportunitat per compartir experiències, donar el punt de vista i interaccionar entorn l’art.

A CEL COBERT

Branca en creixement d’A Cel Obert que busca entrellaçar obres contemporànies amb espais clàssics coberts per descobrir nous escenaris i endinsar-se en diferents disciplines.

EQUIP

Cristina Bestratén
Direcció i comissariat

Núria Anfruns
Continguts i coordinació

Maria Bernad
Disseny gràfic

Marc Ferrando
Coordinació

ORGANITZA:

AMB EL SUPORT DE:

PATROCINA:

COL·LABORA:

FESTIVAL ADHERIT A LA MARCA FESTIVALS DE LES TERRES DE L’EBRE: