2024

Del 4 al 6 d’octubre, la ciutat de Tortosa acollirà de nou l’A Cel Obert!

Com cada any, en la onzena edició s’ha triat un tema amb la voluntat de crear un fil conductor que generi relacions conceptuals i funcioni com a nexe d’unió entre les diferents intervencions efímeres. És per aquest motiu que el jurat valorarà, entre altres aspectes rellevants, l’adequació dels participants a la temàtica proposada, l’originalitat i la qualitat a l’hora de copsar el concepte, ja sigui aquest entès de manera literal o metafòrica.

INTENSITAT

El tema de l’onzena edició del festival A Cel Obert, corresponent a l’any 2024, és: Intensitat.

La intensitat és un vector que gradua el nivell d’un missatge o una relació. El so i la llum, des del punt de vista físic, però també l’atracció o el rebuig, sentimentalment parlant. Gradua l’afinitat o l’animadversió des del punt de vista social, i l’amor, la calidesa i l’afecte entre persones.

Dins aquest espectre de possibilitats rebem un missatge que pot ser positiu, entusiasta, passional i exaltat, o també negatiu, suau, racional i conformista.

La intensitat és, en definitiva, un regulador de la potència de flux entre les relacions conceptuals, físiques, sentimentals, socials o personals.

1 f. Grau de força amb què es manifesta un agent natural, una magnitud física, una qualitat, una expressió, etc.

REAL ACADEMIA ESPAÑOLA. Diccionario de la lengua española [versió en línia] [consulta: 20 febrer de 2024]. Disponible a: https://dle.rae.es

1 f. [LC] Qualitat d’intens.
3 1 f. [FIF] Magnitud d’una força, d’una qualitat, per unitat de superfície, de volum, etc.

INSTITUT D’ESTUDIS CATALANS. Diccionari de la llengua catalana [en línia] [consulta: 20 febrer de 2024]. Disponible a: https://dlc.iec.cat

EDICIÓ 2024

A CEL COBERT

ESPAIS 2024

INTERVENCIONS 2023

INFORMACIÓ PRÀCTICA

CONVOCATÒRIA 2024

EL FESTIVAL

JURAT

Un any més, A Cel Obert comptarà amb un jurat de luxe format per reconeguts professionals del món de l’arquitectura, les arts plàstiques i el disseny. Partint del tema triat per a aquesta edició, intensitat, el jurat haurà de valorar, entre altres aspectes rellevants, l’adequació dels participants a la temàtica proposada, l’originalitat i la qualitat a l’hora de copsar el concepte en les seves intervencions efímeres, ja sigui aquest entès de manera literal o metafòrica.

Albert Brufau

Arquitecte, soci fundador de Brufau Cusó estudi d’arquitectura i representant de l’ARQUIN-FAD

Soci fundador de Brufau Cusó estudi d’arquitectura i representant de l’ARQUIN-FAD. Arquitecte i arquitecte tècnic per la UPC.

Com a arquitecte tècnic, l’any 2013 va guanyar el Premi FAD d’arquitectura per l’Espai Transmissor del Túmul de Seró, i n’ha estat finalista en cinc ocasions més. També ha tingut diversos reconeixements en la Biennal Espanyola i en la Biennal Iberoamericana d’Arquitectura i Urbanisme, i en els premis Catalunya Construcció.

Ha estat professor de TFC i d’Amidaments i Pressupostos a l’Escola Elisava, entre els anys 1999 i 2014. També ha impartit cursos de Direcció d’Obres a l’Escola Sert.

Aida Boix

Historiadora de l’art i directora del Centre d’Art Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i Màster en Estudis Avançats en Història de l’Art. Va iniciar la seva trajectòria professional al Centre d’estudis i documentació del MACBA. Ha format part de l’equip d’investigació dels Museus Vaticans i des de 2017 és directora del Centre d’Art Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre.

Compagina la tasca de direcció de Lo Pati amb el comissariat d’exposicions i la crítica d’art. Va ser membre de la junta directiva de l’Associació Catalana de Crítics d’art (ACCA) i actualment forma part de l’Associació Internacional de Critica d’Art (AICA).

Núria Anfruns

Arquitecta i tècnica superior d’Arts Plàstiques i Disseny en Projectes i Direcció d’Obres de Decoració, membre de l’organització del festival A Cel Obert

Arquitecta per l’ETSAV – UPV i tècnica superior d’Arts Plàstiques i Disseny en Projectes i Direcció d’Obres de Decoració per l’ESARDI. Màster en Disseny de l’Espai Comercial i Màster en Disseny Gràfic per l’ESDESIGN, Postgrau en Projectar l’Hotel del segle XXI per l’Escola Sert, i Visual Merchandising i Aparadorisme per l’Escola Elisava.

Ha treballat en diversos estudis d’interiorisme i actualment treballa a Luxiform, estudi especialitzat en il·luminació. A més a més, forma part de l’organització del festival A Cel Obert.