A CEL COBERT

Entenem l’A Cel Cobert com una branca en creixement que busca entrellaçar obres contemporànies amb espais clàssics coberts, per descobrir. Aquest comparteix objectius amb l’A Cel Obert, però es desenvolupa en nous escenaris i s’endinsa en diferents disciplines.

EDICIONS ANTERIORS

“PIETÀ” neix de l’obra escultòrica homònima de Miquel Àngel que es troba al Vaticà, i dels viatges de la coreògrafa a Jerusalem i a Roma, on troba molts nexes entre la fe religiosa i la que ella professa pel cos i per la dansa. “PIETÀ” és un duo que parla d’allò sagrat i a la vegada obscur, de la deïtat fent-se carn, de l’espiritualitat del cos, de la seva impuresa i la seva pulcritud, de la maternitat i de l’erotisme.

 

Idea i direcció: Verònica Hernández Royo

Coreografia: Verònica Hernández Royo

Ballarins: Daniel Chamizo i Verònica Hernández Royo

Música: Jordi Font (espai sonor), Vivaldi: Filiae maestae Jerusalem, RV 638: II. Sileant Zephyri

Vestuari: Silvia Royo Ormaechea

Dia: 10 d’octubre 2021

Lloc: seu del COAC Ebre

Ferran Palau escriu i descriu la seva història com un paisatge que gira a ritme tranquil, assossegat, però implacable. Igual d’implacable que la seva música. L’easyloving i les cançons d’amor tornen encara més sinceres a “PARC”, el seu nou disc. Encara que si som precisos, aquesta vegada trobarem un amor que dol una mica més, que crema una mica més fort. Un amor seduït pel minimalisme i els sintetitzadors que ens guien, a pas lent, a través de l’imaginari d’en Ferran.

 

Títol del disc: Parc (Hidden Track Records, 2021)

Producció: Ferran Palau i Jordi Matas

Mescla: Jordi Matas

Màster: Heba Kadry

Gravació: La Casa Murada i estudi d’en Panxii Badi

Dia: 11 d’octubre 2021

Lloc: Sala del Polvorí del Parador de Tortosa

“Àer” és una peça de dansa contemporània i música electrònica que replanteja la dansa tradicional popular del contrapàs i la seva música, des d’una mirada actual, personal i subjectiva. La peça reflexiona sobre els inicis i l’execució del contrapàs, d’origen religiós, de caràcter solemne i ballat originalment només per homes. El seu caràcter es manté per construir una coreografia on el gènere perd importància per ser ballat per homes i dones.

Laia Santanach, amb la peça “Àer”, ha estat guanyadora del III Premi Delfí Colomé, guardó anual que promou la creació de noves propostes de dansa d’arrel tradicional.

 

Idea i direcció: Laia Santanach

Coreografia: Laia Santanach en col·laboració amb els intèrprets

Ballarins: Anna Hierro, Laia Santanach i Mario G.Sàez

Composició musical: Carlos Martorell

Assessorament coreogràfic: Sonia Gómez

Assessorament específic del contrapàs: Lali Mateu, Carles Mas, Àngel Marginedes i Pilar López Arcos

Vestuari: Maria Sala de Buen

Dia: 04 d’octubre 2019

Lloc: Cripta de l’Església de la Reparació