ESTIRANT EL FIL

Instal·lació convidada pel projecte Transefímers de la Xarxa Transversal

La instal·lació vol representar un dels comportaments més característics i primitius dels humans durant totes les etapes de la seva vida, allò que des del primer moment els ha motivat i els ha fet avançar: les ganes de conèixer i anar més lluny, de descobrir, la inquietud per allò desconegut.

Un comportament que no és fàcil i sempre presenta complicacions; no es tracta d’un camí pla amb un destí visible i definit, sinó que porta per llocs desconeguts i fa tombs inesperats, on allò senzill pot ser complicat i el més evident no estar a la vista.

La intervenció comença ja a l’entrada de l’edifici, amb una cinta de color que convida a ser seguida, a descobrir i recórrer l’espai per tal de veure cap a on va aquesta i per on passa. En arribar al pati, s’observa un teló en blanc, immòbil, paralitzat en el temps, alineat i inert, on la línia discorre sense que això l’afecti, a vegades trepitjant-lo i a vegades entrellaçant-s’hi, però sempre seguint el seu propi camí.

Es motiva a l’usuari a perdre’s a l’espai, a voler-ne descobrir el destí i si aquest té un final o només es tracta d’una part del camí.

ELS AUTORS

Estel Jou i Ramon Heras són dos arquitectes units pel desig d’oferir una arquitectura que, tenint en compte les petites coses, construeixi espais adaptats a les persones i no al revés.

Junts formen UNDOS arquitectura, un estudi proper i rigorós situat a Bordils, Girona. Es defineixen com una combinació equilibrada entre reflexió, escolta, eficàcia, tècnica i estètica. Els seus valors són presents en cadascun dels seus projectes, tot materialitzant espais agradables, confortables i amb ànima.

Els seus serveis d’arquitectura també aporten solucions específiques per a l’administració, orientant-se en la mobilització d’aquells habitatges en desús i en la transformació urbana, per tal que l’accés a l’habitatge sigui realment un dret accessible per a tota la ciutadania.