GOLD DIGGER

Espai patrocinat pel Campus Extens de la URV a Tortosa

“GOLD DIGGER” és una instal·lació que explora el món de la curiositat i el desig de descobriment.

La intervenció inclou una gran làmina que cobreix el pati de Sant Jaume i Sant Maties, composta per mantes tèrmiques unides entre elles. La instal·lació utilitza la propietat intrínseca del material, tenir dues cares diferents, per crear una dualitat entre dos espais: calor-fred, llum-ombra, daurat-platejat, dins-fora. El costat daurat està de cara al pati i el costat platejat de cara a l’edifici, creant una diferència cromàtica entre l’espai d’entrada i el pati superior. La cortina es perfora en punts específics amb buits circulars perquè la llum pugui passar i l’usuari se senti atret per veure què hi ha darrere de la cortina. La curiositat de l’usuari el fa creuar la tela i entrar en un món diferent, des de la foscor platejada de l’entrada fins a la llum daurada del pati.

Nicola Baldassarre, Salvatore Dentamaro, Francesco Di Salvo i Ilyass Erraklaouy

ELS AUTORS

Els arquitectes Nicola Baldassarre, Salvatore Dentamaro, Francesco Di Salvo i Ilyass Erraklaouy es van conèixer en un estudi d’arquitectura a Barcelona. Cadascun d’ells ha seguit un camí diferent dins del món de l’arquitectura, però l’amistat els ha reunit per participar en el concurs de l’A Cel Obert.

Ilyass, de Tortosa, és graduat per l’Escola d’Arquitectura de Barcelona i, actualment, estudia un màster en BIM management a la UPC School. Ha treballat en diversos despatxos d’arquitectura de diferent índole, per acabar sent l’arquitecte especialitzat en BIM del despatx on treballa actualment a Barcelona.

Nicola es va especialitzar en arquitectura efímera amb un màster per la universitat IUAV de Venècia.

Salvatore es va especialitzar en arquitectura sostenible amb un màster per la Universitat La Sapienza de Roma.

Salvatore i Nicola són cofundadors del col·lectiu Arcipelago, un equip de 5 arquitectes italians que ha participat en diferents concursos, guanyant premis com l’Europan 13 i realitzant diferents instal·lacions efímeres a Itàlia i Portugal.

Francesco és arquitecte graduat pel Politecnico de Bari. S’ha especialitzat en visualització gràfica 3D a Roma i treballa en els camps de la visualització arquitectònica i les instal·lacions efímeres. Actualment col·labora amb diversos despatxos d’Itàlia i Espanya, i es dedica a la recerca en l’àmbit de la fotografia.