DE CEL A TERRA

La curiositat és una força en tensió constant amb la realitat. Nutrient de la imaginació, empeny a l’ésser volar, redibuixar els límits del món, contemplar nous paradigmes, conèixer. És el procés de descobriment interior, un aprenentatge revelat en el temps, el motor del coneixement. És la mirada que ens posiciona, la força que incita al somni.

La intervenció busca estimular al curiós que s’endinsa en un mar d’informació, susceptible de diverses interpretacions. Un ambient canviant on la realitat s’amaga i la llum es transforma.

La llum com a material base genera percepcions diverses en funció de les superfícies amb les quals interactua, definint l’espai i la significació de l’entorn.

Un seguit de capes formades per fines pel·lícules aluminitzades, d’acabat especular, transformen el claustre alhora que s’apropien de l’espai, filtrant les mirades dels espectadors. Filtres que en contacte amb la llum sòlida del pati s’apropien de la matèria present, reflectint-la, il·luminant-la i ocultant-la. Un material aparentment opac que sota la llum difusa revela les seves propietats de transparència.

Del cel a terra, de la llum a la ment. La curiositat genera un camí introspectiu que, a través dels somnis i l’ús de la raó, crea les bases de cada realitat.

Álvaro Alcázar del Águila, Miquel Figueras Segalà i Lucia Huerta de Fernando

ELS AUTORS

L’equip de “DE CEL A TERRA” està format pels arquitectes Álvaro Alcázar del Águila, Miquel Figueras Segalà i Lucia Huerta de Fernando. Joves professionals que es troben a l’ETSAV, Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès. Mirades diverses de llocs diferents que es troben i s’entrecreuen en un llenguatge comú, per explorar les intervencions efímeres com a concepte artístic i temporal.

Álvaro, de Barcelona, és arquitecte per l’ETSAV i la University of Strathclyde d’Escòcia. Des de la sensibilitat i la reflexió, treballa l’essència i la identitat de l’atmosfera sensitiva i la fenomenologia experiencial. Ha realitzat projectes personals i ha col·laborat a MAIO i a dataAE.

Miquel, de Tarragona, és arquitecte per l’ETSAV i l’Istituto Universitario di Architettura a Venècia. Està interessat en projectes on la sostenibilitat, la tècnica constructiva i la memòria siguin l’eix vertebrador. Ha realitzat projectes personals i ha col·laborat amb Toni Gironès i a dataAE.

Lucia, de Madrid, és arquitecta per l’ETSAM, la UCEN de Xile i el TUB de Berlín, i habilitada per l’ETSAV. Valora l’arquitectura que fa un ús intel·ligent del material, considerant les qualitats espacials i l’adaptació al lloc. Ha realitzat projectes personals i ha col·laborat a Harquitectes i a GINA Barcelona Architects.