INQUIETUDS Z

Instal·lació desenvolupada a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa

Davant les crítiques a la jove generació de les autores, potenciades per la situació actual, aquestes han volgut aprofitar la temàtica de la curiositat per demostrar que també tenen preocupacions, inquietuds, curiositats i valors pel món que les envolta.

La curiositat és descrita com un comportament o instint natural comú en tots els éssers humans, que sorgeix per conèixer allò que no podem arribar a saber. Es pot constatar aquesta curiositat per l’observació de tot el que ens envolta i per la voluntat de millorar tot allò que tenim al nostre abast. Ens permet anar explorant el món i alhora anar construint els nostres aprenentatges. A mesura que anem creixent, la curiositat ens defineix com a persones.

La finalitat d’aquesta intervenció és mostrar totes aquestes reflexions, exposant aquelles preguntes que es fan cada dia i de les quals no tenen resposta. És una oportunitat per exposar un conjunt de vides plenes de curiositat: una curiositat que les motiva a fer determinades accions al llarg de la vida que descriuen el seu camí. Amb aquesta instal·lació volen mostrar qui són i com són.

La intervenció juga amb la repetició d’un element expositiu creat a partir de l’ondulació de teles translúcides. Sobre aquestes, apareixen impreses una sèrie de preguntes generades per la curiositat del món Z, que han estat obtingudes a través de diversos mitjans. Els colors utilitzats són el blanc i el negre, una gamma bicolor escollida per no treure protagonisme als colors proporcionats pel mateix espai.

Helena Cortès i Paula Roch

Pati de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa
2021

ELS AUTORS

Helena Cortès, de Reus, i Paula Roch, de Tarragona, són companyes i amigues que es van conèixer a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus, cursant Projecció i Direcció d’Obres de Decoració i Arquitectura Efímera. Han treballat juntes en diversos projectes personals i s’han presentat conjuntament a diferents concursos. Actualment, col·laboren als estudis 1000 Arquitectures i NUA Arquitectures, respectivament, com a dissenyadores d’interiors.