El buit i el ple

Per al festival A Cel Obert es proposa una intervenció escultòrica en què l’espectador, quan entra al claustre de Sant Domènec, es troba amb un pati inaccessible i ple d’esferes transparents.

Mitjançant aquestes esferes s’aconsegueix que un buit es transformi en un espai ple. Aquests elements lleugers deixen intuir un pati ple de volums, reflexos i vibracions que distorsionen l’entorn, fent dinàmic un espai que normalment es mostra estàtic, buit i inert.

El claustre, un espai quiet, buit d’objectes, buit de persones, buit de sons i sorolls es va omplir de vida durant els dies del festival. També va ser interessant l’observació de la intervenció des de la galeria perimetral del pis superior del pati, observant el muntatge des d’un altre punt de vista. Per això, es va convidar a l’espectador a observar, reflexionar i interpretar l’escenificació.

Inés Virtanen i Sandra Anglés

ELS AUTORS

“El buit i el ple” és la proposta presentada per Inés Virtanen de Barcelona i Sandra Anglés de Reus, ambdues amb Estudis Superiors en Disseny d’Interiors cursats a l’Escola Llotja de Barcelona i aquesta última també amb estudis de Projecció i direcció d’obres de Decoració i Arquitectura Efímera cursats a l’Escola d’Art de Reus.

Les creadores d’aquest projecte es van conèixer a l’Escola Llotja de Barcelona, on juntes van treballar en projectes personals i presentant-se a concursos diversos. Actualment, col·laboren als despatxos de Barcelona Intersa SL i Agora Decoradors SL, respectivament, com a dissenyadores d’interiors.