POU CEC, POU SEC

Instal·lació invitada pel projecte Transefímers de la Xarxa Transversal.

 

La terra es mor de set.

“Les reserves subterrànies subministren la meitat de l’aigua potable de tot el planeta”, segons dades de la UNESCO.

Creure que l’aigua potable és infinita és un error dels sentits.

“Els pous d’aigua subterrània del planeta estan en risc d’eixugar-se”, exposa Debra Perrone, professora d’Estudis Ambientals a la Universitat de Califòrnia (UCSB).

Creure que l’aigua potable és infinita és prendre per realitat una aparença.

“El 44% de les masses subterrànies a Espanya es troben en mal estat. S’ha permès la sobreexplotació per damunt de la regeneració del cicle de l’aigua”, segons un informe elaborat per Greenpeace.

Creure que l’aigua potable és infinita és creure en una il·lusió.

 

ELS AUTORS

Juli Sanjuan Palma, de Figueres, és arquitecte i escenògraf.

Ha realitzat diverses instal·lacions d’arquitectura efímera en alguns festivals de Catalunya, així com al Gau Zuria de Bilbao. Com a escenògraf ha treballat en diferents projectes teatrals estrenats a Girona (La Planeta) i a Barcelona (IT, Teatre Maldà, Dau al Sec i Sala Melmac). També ha treballat en l’assessorament de l’espai escènic per a grups musicals i lectures dramatitzades (Teatre Coliseum, Palau de la Música Catalana i Teatre Romea). A més, des del 2021 treballa per al Barcelona Festival de Nadal.

Actualment combina l’activitat professional amb la docència com a professor de dibuix tècnic, disseny i muntatges efímers a l’ESDAP Catalunya i a l’EASD Pau Gargallo de Badalona.