EBRERINT

Introspecció: acció d’examinar-se a si mateix i inspeccionar els sentiments i pensaments propis amb capacitat de comprendre’ls.

La introspecció es pot entendre com un viatge cap a l’interior. Hi ha accions determinades, com la meditació, que hi poden contribuir. També existeixen espais, com els laberints en espiral, que reprodueixen aquesta il·lusió de viatge íntim d’autoconeixement.

Ebrerint és una instal·lació inspirada en l’espiral de Pierre de Fermat; un laberint transitable que ens produeix, donada la seva transparència, la il·lusió òptica de ser-hi a dins sense deixar de veure l’exterior, a la vegada que som observats des de fora.

L’espiral apareix en moltes espècies d’animals i plantes, així com en nombroses cultures de tot el planeta. A més a més, també és percebuda com una icona d’energia, consciència i creixement.

Xavier Aguiló

ELS AUTORS

Xavier Aguiló va cursar l’especialitat de Pintura a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (UB) i té el títol de Graduat en Arts Aplicades de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Llotja (Barcelona).

Ha realitzat exposicions individuals i col·lectives, instal·lacions, actuacions artístiques d’acció i intervencions plàstiques com El Riu de la crisàlide translúcida (Sant Feliu, Barcelona, 1988), Saturn frisst seinen sohn (Viena, Àustria, 1989), Mur amb Tub (Mòdena, Itàlia, 1990), Construir, EndeRRocar, TransFormar (Barberà del Vallès, 2016), Plàstic_VER_in (La Sagrera, Barcelona 2018), El imperio de la Ley (VI Biennal d’Art, Corbera d’Ebre, 2019) i Banderes de Pregària Urbanes (Sant Andreu, Barcelona, 2022.