ECHAR RAÍCES

Santa Teresa, fundadora de l’orde de les Carmelites Descalces, és una dona referent. “Vaig rebre aquesta flor com una relíquia”, va escriure en les seves memòries quan evocava la flor que li va oferir el seu pare el dia que va rebre la benedicció per a entrar al Carmel. Una flor amb la qual s’identifica totalment, ja que ella també és estimada per Déu i cridada a establir-se en una terra diferent al capoll familiar per a donar fruit. Els seus manuscrits autobiogràfics exploren el simbolisme de la rosa sense fulles: “No tinc cap altra manera de demostrar-te el meu amor, que llançar-te flors, és a dir, deixar-te un sacrifici no petit.”

En general, a Santa Teresa se la representa sostenint un crucifix i un ram de roses contra el seu pit. Per a la intervenció, l’autora pren només un fragment d’aquesta imatge; mostra una mà aguantant una flor, que és una representació més contemporània i lligada a la feminitat.

ELS AUTORS

Raquel Rodrigo es caracteritza per la cerca constant d’unir art i disseny, tradició i contemporaneïtat, i allò artesanal amb allò industrial.

Arquicostura és un projecte propi que porta el punt de creu tradicional als carrers, generant una segona pell que s’incrusta en edificis, parcel·les i en “no-llocs”, inspirant i transmetent a l’espectador una relació personal amb la seva història, la seva llar, la família, la mare, les iaies i amb totes les històries contades i per contar. Es tracta d’una obra que treu a la llum un art invisible: el nacional i internacional brodat de punt de creu.

Raquel viatja per tot el món explorant noves cultures i compartint la seva tècnica; ha convertit la seva feina en una manera de viure.