Crisàlide

Els autors ens expliquen que la passió és transformadora com una metamorfosi, perquè ens remou per dins i ens canvia per sempre. És per això que, en la seva intervenció, han decidit centrar-se en un element transformador que esdevé cos i casa de canvi: la crisàlide.

La instal·lació ha pres aquesta idea com a punt de partida; com en una crisàlide, un únic fil vermell teixeix un entrelligat lleuger i transitable que, suspès en l’aire i adherit a la façana del palau, ocupa tot el pati. L’estructura és ben visible des del carrer, des d’on els transeünts poden resseguir amb la mirada el recorregut dels fils, que dibuixen traços i ombres a les parets i el terra, mentre dialoguen amb l’espai i l’arquitectura de l’indret. Amb tot això, l’espectador del carrer pot perdre’s en els seus propis pensaments mentre contempla una intervenció que vol transformar la seva visió de l’art efímer.

Alexandre Franquesa i Neus Masdeu

ELS AUTORS

L’Alexandre Franquesa i la Neus Masdeu es van conèixer a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Llotja, a Barcelona, on van decidir fundar el col·lectiu Fil-Free, un laboratori d’idees en el qual generen propostes artístiques diverses.

Neus, nascuda el 1997 a Arenys de Mar, és estudiant del Grau Universitari d’Art i Disseny a l’Escola Massana i ja compta amb un reguitzell de residències, exposicions col·lectives i col·laboracions amb diverses institucions i artistes del país. La seva formació artística aporta riquesa conceptual a totes les propostes en què participa.

Alexandre va néixer a Barcelona el 1979 i va estudiar Biologia a la Universitat Autònoma. Ha participat en diverses exposicions col·lectives i actualment és artista resident a la fàbrica de creació Roca Umbert, on produeix la seva obra pictòrica. La seva formació científica aporta el rigor tècnic als muntatges de les instal·lacions artístiques.

De la síntesi d’aquestes dues trajectòries vitals tan diferents que s’entenen a l’hora de crear col·lectivament, en resulten sempre propostes interessants que transiten entre l’art i la ciència.