Pati del Palau Montagut

Aquest edifici d’estil historicista forma part de les obres signades per Augusto Font a Tortosa. Tanmateix hi ha dubtes sobre la implicació envers ella de l’arquitecte Víctor Beltri. Ubicat al carrer Santa Anna, envaeix l’espai que en l’Edat Mitjana ocupava el complex del convent dels Trinitaris a més d’envair el conegut portal de Tamarit. Aquest portal va jugar un paper de primer ordre en el bastiment de la Catedral, ja que era l’indret per on es desembarcava la pedra necessària per a la construcció del temple.

El cos principal del Palau, que ocupa en alçada la planta i entresòl, està treballada amb arquivoltes i les fulles de fusta estan tallades amb relleus neogòtics. El ràfec és de fusta i està sostingut per mènsules decoratives motllurades.

A l’extrem sud de l’edifici, el mur s’endarrereix deixant un cos una mica diferenciat que conté l’antic portal de Tamarit. La Torre circular, adossada a la base i exempta a la part superior, està coronada amb una coberta cònica de rajoles vidriades.

Amb la voluntat de guanyar-li terreny al riu per poder construir el futur Escorxador de la ciutat, el pati va deixar de tenir-hi accés directe i va perdre la seva privadesa amb la incorporació d’una reixa que actualment deixa observar tot el seu interior.

Situació: Carrer Santa Anna, 3-5

Autor: Augusto Font Carreras

Any: 1889

Estil arquitectònic: Historicisme

Ús actual: Seu de la Comunitat de Regants de l’Ebre

Superfície del pati: 126,5 m2