14°

La proposta busca transformar el pati mitjançant el moviment, en aquest cas entès com a rotació. Es pren el centre del pati com a eix del gir, intacte i immòbil. A partir d’aquest centre, es planteja girar conceptualment tot el pati 14 graus, reproduint les superfícies de les façanes amb els seus arcs i obertures, mitjançant làmines de plàstic translúcid. Amb aquest material, es tamisa i deixa entreveure l’arquitectura original.

La intervenció dona lloc a un espai que podem seguir llegint com el propi del pati, que manté la geometria de la planta i dels dos nivells d’arcs que defineixen els seus alçats, però mogut, transformat gràcies a la rotació. Aquesta crea uns espais intersticials entre les façanes existents i les noves, uns espais triangulars que fan de frontissa entre allò nou i allò existent, que són el llindar que ha de creuar el visitant per trobar-se en aquest nou espai transformat per la instal·lació.

ELS AUTORS

Albert Montilla, nascut a Barcelona, és arquitecte per l’ETSAB des de l’any 2017. Ha complementat la seva formació estudiant durant un any a la ZHAW de Winterhur, Suïssa, i ha col·laborat com arquitecte en pràctiques en despatxos de Zuric, Nova York i Barcelona.

Paral·lelament a la seva activitat professional i juntament amb altres companys, va crear el col·lectiu “Espai M” amb el qual ha participat en nombrosos festivals d’arquitectura efímera com ara el Lluèrnia a Olot, el Firantoni i el Perpetracions a Barcelona. Albert troba en l’arquitectura efímera aquella immediatesa que permet una expressió creativa més lliure. És en aquest àmbit on centra actualment la seva activitat professional, havent participat en el disseny d’una exposició per al Cosmo Caixa de Barcelona i l’Espai Ciència al Saló de l’ensenyament.