L’AGRAVI DEL PRÍNCEP DON CARLOS

La proposta es basa en una representació lliure de la guerra entre el Principat de Catalunya i el rei Don Joan, arran de la mort del príncep Don Carlos. Aquesta representació apareix narrada al “Col·loqui quint” del llibre Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa, el qual es produí en el Pati del Palau Despuig. Per tant, fa uns quants segles en aquest mateix indret, tres personatges estaven parlant de guerres i traïcions.

La instal·lació no deixa lloc a dubtes. Dos exèrcits enfrontats, 90 dagues contra 90 dagues, en un moviment congelat en el temps, a punt d’atacar a l’adversari.

Jordi Hidalgo Tané

ELS AUTORS

Jordi Hidalgo Tané, nascut a Olot, és arquitecte i professor de la Universitat de Girona i autor d´una destacada obra arquitectònica caracteritzada per la utilització de gestos clars, sense ambigüitats, en què la força i la poesia rau en la cerca de solucions essencials. Una arquitectura integrada en el paisatge que, de forma delicada i poètica, expressa l’essència del concepte i la condició d’estar en el lloc, servint-se de l’expressivitat de l’estructura i dels materials, entesos com a elements fonamentals de la configuració arquitectònica.

La seva obra ha estat seleccionada per a diverses exposicions, tant a Europa com als Estats Units, i reconeguda amb nombrosos premis, tant a nivell nacional com internacional. Ha impartit diverses conferències i ha publicat en revistes nacionals i també internacionals.