Retalls d’ombra

La instal·lació presentada i situada al Palau Montagut neix amb el desig de recrear els escenaris únics, màgics i peculiars que només es poden trobar en parts molt concretes del Delta.

Aquestes escenes de llum, color, ombra i contrastos s’aconsegueixen gràcies a una estructura penjant, de la qual se subjecten una sèrie de teles semitransparents amb els colors propis de la cromatografia deltaica, generant una sensació canviant per l’efecte de la llum del sol i l’acció del vent.

No és un muntatge només per mirar sinó per ser-hi, de manera que hi ha seients i el visitant és part activa del pati, ja que pot buscar el seu espai propi.

Marc Anglada, Marc Ferrando, Marina Morey, Diego Morillo i Laura Ronquillo

ELS AUTORS

“Retalls d’ombra” és la proposta de Marc Anglada de Ciutadella de Menorca, Marc Ferrando de Jesús-Tortosa, Marina Morey de Palma de Mallorca, Diego Morillo de Bogotà i Laura Ronquillo de Cerdanyola del Vallès.

Marc Anglada, arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. Ha treballat al despatx d’Isabel Bennasar Estudi d’Arquitectura i Paisatge col·laborant en el projecte del Recinte Històric de Sant Pau i en el concurs internacional del Parc Agro-urbà Bernex-Confignon (Suïssa). També ha treballat al despatx Axis Patrimoni.

Marc Ferrando, arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i col·laborador de la revista d’arquitectura DTF, on escriu sobre construccions vernaculars del mediterrani. Ha treballat amb l’arquitecte Julián Gatón, Enric Roig, i José Mª Ruíz. Actualment, compagina el treball als despatxos d’arquitectura XRG de Xavier Rodríguez i JiZ de Fernando Jiménez.

Marina Morey, arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. Ha treballat a l’estudi MSM de Palma, en els projectes de Son Moix i Port Adriano, i de voluntària a ARCA (Associació per a la Revitalització dels Centres Antics). Acaba de finalitzar una beca de suport al professorat al Departament de Construccions Arquitectòniques a l’ETSAB.

Diego Morillo, arquitecte per la Universitat Nacional de Colòmbia, situada a Bogotà. Ha treballat en nombrosos despatxos d’arquitectura realitzant projectes d’edificis per a l’ensenyament a Bogotà i centres de salut. En l’actualitat, treballa com a coordinador de projectes d’infraestructures per a l’agència de cooperació internacional de Corea.

Laura Ronquillo, arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès. Ha cursat part dels seus estudis a la Universitat Politècnica de Tampere (TUT), Finlàndia. Al 2011, va formar part de l’equip guanyador del concurs per convertir la ciutat francesa de Sète en una ciutat accessible, en el programa “Let’s open tourism for us” (LOTUS). Actualment, treballa com a arquitecta i administrativa a una empresa patrimonial a Barcelona.

Els components del grup s’han conegut estudiant el Màster en Arquitectura, Energia i Medi Ambient, formant equip en diversos projectes.