Buit / Ple

La instal·lació pretén traslladar l’univers agrícola i natural del riu Ebre a un espai urbà i ordenat de la ciutat de Tortosa. L’ús d’un element natural, lleuger i quotidià com la canya fa que, a base de la seva reiteració, es creï un espai dens, però alhora fràgil i canviant.

Contraposant-se a la idea dels porxos perimetrals de l’escorxador, la proposta ocupa el pati i s’apropia del buit. Es vol crear un nou paisatge que ofereixi visions creuades entre l’interior i l’exterior de la instal·lació.

Enric Navarro, Anna Prats i Joan Valls

ELS AUTORS

“Buit / Ple” és la proposta presentada pels arquitectes Enric Navarro de Tortosa, Anna Prats de Maçanet de la Selva i Joan Valls de Santa Eulàlia de Ronçana.

Enric Navarro és membre del Consell Redactor de la revista d’arquitectura HIC>. Ha obtingut el premi al Concurso Internacional ISOVER a Ljubljana i ha treballat, entra d’altres, amb l’arquitecte Josep Lluís Ginovart, BAAS Jordi Badia, i Mario Corea. Actualment, treballa a Blanch Conca Arquitectura.

Anna Prats obtingué un Accèssit a la XI Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo pel seu Projecte Final de Carrera. Ha cursat un Postgrau en Rehabilitació d’edificis i ha treballat, entre d’altres, amb Josep Llobet, Corada-Figueras. Actualment, treballa al despatx de Mario Corea.

Joan Valls és Premi AJAC 2012 pel seu Projecte Final de Carrera. Ha cursat un Màster en Teoria i Pràctica del Projecte d’Arquitectura i un Postgrau en Project Management. També ha col·laborat al Departament de Projectes de l’ETSAB i treballa, des de 2008, al despatx Ravetllat-Ribas.

Conjuntament han obtingut el primer premi en el concurs “Les 16 Portes de Collserola” i el “Joves arquitectes i petits espais” per a la fira de comerç de Sant Antoni. El 2013, van participar en el programa Microurbanitzacions, construint tres espais públics per a la ciutat de Barcelona.