TRASVER

Espai patrocinat per Òmnium Terres de l’Ebre

TrasVer es una fusió d’arquitectura i pintura. Es basa en una estructura piramidal de caixes de cartró reciclables, que actuen de suport per a diferents propostes estètiques i que juguen amb la percepció espacial en cadascuna de les seves cares. En la cara frontal de l’estructura, es mostra un artifici que introdueix una esfera flotant enmig del pati. En els laterals, apareix un espai oníric on les cares visibles d’aquesta apareixen pintades de color blau, alterant la sensació de l’espai. Finalment, en la part inversa de l’estructura, s’observa una distorsió creada per un material que reflecteix parcialment els elements del pati.

Daniel Vera i Valbona Fejza

ELS AUTORS

Daniel Vera es va graduar en Belles Arts a la Universitat de Saragossa i actualment es dedica de forma professional al muralisme. Ha realitzat treballs i tallers en diferents pobles pel territori nacional i residències artístiques a l’estranger. Fins al dia d’avui, ha rebut diversos guardons: el primer premi d’art urbà Binèfar 2020, el tercer premi de Jóvenes Creadores Aragoneses 2021 i altres en festivals com Pinta Malasaña 2022 o Galería Cincuenta 700. Cal destacar que ha obtingut una beca de l’acceleradora A3RTE (Aragón Acelera el Arte).

Valbona Fejza és una arquitecta de Macedònia del Nord. Va acabar els estudis de màster el 2018 a la Universitat de Skopje i hi va treballar com associada durant un any. És coautora del Pavelló de Macedònia de la Biennal d’Arquitectura de Venècia de 2018 i va ser membre de la Plataforma d’Arquitectura Futura i de la plataforma LINA. És també cofundadora de Puzzle, un col·lectiu d’arquitectes orientat a la investigació. A més a més, ha participat en 15 tallers internacionals i ha presentat ponències en diverses conferències.