SOMBRAS EXTENDIDAS

Al Saló del Tinellet, la llum es converteix en el pinzell que dibuixa les ombres i modela la nostra percepció de la realitat. Les plantes que ens envolten a la nostra vida quotidiana, aquí es fan gegants, omplen tot l’espai i es converteixen en quelcom extraordinari.

El canvi d’escala de la vegetació transporta els visitants a un món on les referències físiques es confonen amb les projectades, creant un lloc que desperta perplexitat. A més a més, aquest efecte provoca que puguem observar els detalls de les seves estructures i formes com si estiguéssim utilitzant la lupa d’un botànic.

En aquesta instal·lació, l’acció de veure es converteix en pura il·lusió.

Massimiliano Moro

ELS AUTORS

Massimiliano Moro, que viu i treballa entre Lugano (Suïssa) i Barcelona, ​​explora la relació entre la llum i les ombres per crear nous equilibris visuals. Utilitza ombres artificials per crear una diferència entre allò que sabem i allò que veiem, trencant les estructures que sostenen les nostres creences. A través d’intervencions espacials, crea petits i íntims mons que obren espais intangibles de reflexió. El seu treball gira al voltant de realçar l’acció de veure i mostrar la seva bellesa i fragilitat.

Va cursar el CFGS en Tècniques Escultòriques i el Grau Universitari en Arts i Disseny a l’Escola Massana de Barcelona. Ha participat en festivals com LlumBcn (Barcelona), Jardins de Llum (Manresa) i Light Art Grindelwald (Suïssa). També ha realitzat exposicions individuals i col·lectives a diversos països (Suïssa, Espanya, Itàlia, Algèria, l’Aràbia Saudita, Mèxic, la Xina…), entre les quals es troba la mostra itinerant “Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas” que el 2014 va passar pel Museu de Tortosa.