INTERFERÈNCIA

Instal·lació desenvolupada a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus amb la col·laboració de L’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació a Tortosa.

 

Interferència és una instal·lació que mostra la il·lusió com una representació no precisa de la realitat degut a l’engany dels sentits. Mitjançant la generació d’un glitch analògic, pretén que els espectadors siguin actius i busquin diferents punts de vista.

La instal·lació vesteix el perímetre interior del pati mitjançant la repetició de rectangles verticals suspesos, que alteren la profunditat i la perspectiva de l’espai i els seus detalls arquitectònics. Els visitants es troben davant de les seves pròpies imatges, però no com a simples espectadors, sinó com a protagonistes d’una narrativa visual que desafia la seva capacitat de discernir entre allò real i allò reflectit.

La naturalesa efímera de la realitat queda patent a Interferència, que crea un lloc obert a la reflexió i a la interpretació del món que ens envolta.

Adrià Bes, Alba Cordero i Hasna Haddari

ELS AUTORS

Hasna Haddari (Alforja), Adrià Bes (Reus) i Alba Cordero (Leganés), es van conèixer mentre es formaven a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus, cursant els cicles d’Arquitectura Efímera i Projecció i Direcció d’Obres de Decoració. Amb formacions i interessos diversos com les arts gràfiques, la química, les belles arts i la conservació, van conjuminar els seus punts de vista per a desenvolupar aquesta intervenció de caràcter singular, treballant en tot moment el sentit estètic amb un enfocament integrador cap a l’espectador.