IRIS

Com podem expressar la il·lusió?

La il·lusió ens provoca un estat d’alegria que es pot traduir visualment en una representació de molts colors. El color és una propietat perceptiva causada per la llum quan aquesta interacciona amb l’ull, el cervell i la nostra experiència. A la natura podem gaudir de la il·lusió òptica de l’arc de Sant Martí, quan la llum solar es descompon en els set colors de l’espectre visible. Es tracta d’un fenomen que ens provoca admiració, felicitat i molta il·lusió.

Iris és una instal·lació construïda amb tires de diferents materials agrupades per colors, els set de l’arc iris, que contenen missatges d’il·lusió escrits per alumnes de centres educatius de la ciutat. A més, la intervenció està acompanyada per les veus d’altres alumnes que també expressen les seves il·lusions.

Us convidem a gaudir del canvi en la percepció de l’espai i a il·lusionar-vos amb aquest esclat de color.

Rosa Curto, Gemma Unió i alumnat de 13 centres educatius de les TTEE

ELS AUTORS

Instal·lació dissenyada per Rosa Curto i Gemma Unió, professores d’EVP i dibuix de l’Institut Dertosa,  que està pensada per a la creació conjunta amb l’alumnat d’escoles i instituts de la ciutat.

Muntatge: alumnat de batxillerat artístic de l’Institut Dertosa.

Coordinació: Cristina Bestratén del Pino i CRP del Baix Ebre.

Col·laboració: CEE Sant Jordi, Col·legi Diocesà Sagrada Família, Col·legi Teresià Tortosa, Escola Cinta Curto, Institut Escola El Temple, Escola de Ferreries, Escola La Mercè, Escola de Remolins, Escola de Sant Llàtzer, Institut Cristòfol Despuig, Institut Dertosa, Institut Escola Daniel Mangrané i Institut Les Planes.