Plaça Sant Joan

Es tracta d’una plaça de traçat irregular, determinat pel perfil del convent i l’església de Sant Joan, que limiten amb la muralla. Els habitatges que formen la plaça estan molt deteriorats, tant de façana com d’estructura.

Al centre hi ha un pou, actualment cegat, que conserva l’estructura original. Té una boca circular feta amb grans blocs de pedra i maçoneria a la part baixa. Només hi falta la pica. Se’n conserva també el brocal, de ferro forjat, i la corriola amb la roda de fusta.

Actualment, l’antiga església acull l’Institut de Serveis Socials i el PTT Tortosa. Les dependències del convent són ara la seu del Casal Tortosí i L’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació de Tarragona.

*Autor fotos Plaça Sant Joan: Albert Esteves

Situació: Plaça Sant Joan

Autor: -

Any: Segles XVIII-XX

Estil arquitectònic: Barroc, obra popular

Ús actual: Espai públic

A LA CLARA NIT...

Art efímer a la plaça Sant Joan. Notes i acords esdevenen volums de sorra per representar un fragment de l’obra A la clara nit… de Felip Pedrell. S’ajunten els llenguatges artístics. Matèria abstracta, moltes mans per crear col·lectivament i per transitar entre els espais i silencis de la música.

Dorm al ras la creació… 

Projecte ideat per L’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació a Tortosa. Producció artística i tècnica a càrrec d’Arenas Posibles amb la col·laboració de joves, xiquetes i xiquets del Nucli Antic i el suport del Grup Esplai Blanquerna.

L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa celebra enguany 70 anys de formació artística i dinamització cultural a peu de carrer, transformats en L’Escola per l’Art i la Cultura.

El 1988, Arenas Posibles va néixer fruit del somni dels escultors Sergi Ramírez i Montserrat Cuesta. Un somni que es transformaria en un projecte pioner de l’escultura de sorra, nacional i internacional, gràcies a la perseverança, la il·lusió i la inquietud per la millora contínua.

Arenas Posibles ha tingut molt a veure amb la professionalització de l’art de l’escultura de sorra, un art efímerament perdurable amb el qual han generat un gran interès artístic, publicitari i mediàtic per la seva capacitat de donar forma a qualsevol idea en qualsevol lloc.