A RITME DE COLORS

“Cap ocell vola massa alt si vola amb les seves pròpies ales” William Blake.

A ritme de colors és una instal·lació escultòrica, cinètica i immersiva formada per 100 retalls de colors subjectes a les columnes del primer pis del pati. En aquesta, l’espectador podrà observar els diferents efectes cromàtics, de llums i de formes, depenent des d’on miri, ja sigui des de la planta baixa del pati o des de la primera.

Ajudat pel moviment dels colors i pel canvi continu de la incidència de la llum en aquests, tant de dia com de nit, l’espectador tindrà una experiència visual immersiva. De la mateixa manera que els colors d’aquesta instal·lació escultòrica es sincronitzen aleatòriament per conformar una dansa conjunta al ritme del vent, l’ésser humà ha de començar a volar a l’uníson per a prosperar com a una espècie unida i integrada al planeta que habita.

L’art com a llenguatge universal, traduït en aquest cas “A ritme de colors”.

ELS AUTORS

Pablo Cros va estudiar Escultura i Ceràmica a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Murcia.
Després de viure a la ciutat de Puebla, Mèxic, on va exposar a la Galeria d’Art Contemporani, es va traslladar a la vora del Mar Menor, a Cartagena, on actualment viu i treballa.

Com a artista, manté diverses línies de treball, movent-se entre l’escultura, la pintura matèrica i les instal·lacions escultòriques.

El seu treball ha girat quasi bé sempre al voltant de la naturalesa, on investigant diferents tècniques i procediments, sol pretendre que els materials es configurin tal i com ho faria la mateixa naturalesa, deixant que siguin els factors ambientals els que modelin o intervinguin l’obra. D’aquesta manera, atorga un gran valor al procés de creació i transformació de la peça, on el temps juga un paper fonamental en el resultat de la mateixa.