L’estol

L’estornell és un ocell de mida petita, amb plomatge generalment fosc. És característic de l’animal anar en grup de centenars o milers d’exemplars, els quals s’alimenten als camps durant el dia i a la nit cerquen l’escalfor de la gran ciutat per dormir. El seu vol és enèrgic i directe, gràcies a les seves ales i cues curtes. A l’hivern forma grans estols que es mouen de forma sincronitzada. És un espectacle que impressiona de veure i sentir, quan surten de cop després d’amagar-se entre canyissars.

En aquesta instal·lació s’ha volgut fer evident aquest espectacle al mateix temps que ha servit d’eina per explicar de forma didàctica a les aules que és “la perspectiva”. Passejar i observar el vol dels estornells i descobrir com el seu vol crea formes sorprenents!

Alumnes de 7 centres educatius de Tortosa

ELS AUTORS

En aquesta quarta edició d’A Cel Obert, l’art efímer s’ha volgut apropar al públic més jove. Aquesta intervenció col·laborativa ha estat realitzada per alumnes de 7 centres educatius de Tortosa: Institut Cristòfol Despuig, Institut-Escola Daniel Mangrané, Institut Joaquín Bau, Col·legi Diocesà Sagrada Família, Escola Cinta Curto, Escola Ferreries i Escola Sant Llàtzer.