Globoverd

La intervenció té com a protagonista un inflable fet a mida que s’expandeix i envaeix l’espai del pati per complet. El globus creix fins a relacionar-se amb l’arquitectura que el conté. L’aire, actuant de forma estructural, exerceix pressió contra el plàstic (polietilè de baixa densitat) que s’enfronta a les formes sòlides que el limiten i, a la vegada, en modelen la forma final.

Conquerit per l’inflable verd, el pati es transforma a través de la nova textura, la il·luminació i el color; adquireix una nova identitat. Penique productions convida a l’espectador a accedir lliurement a l’interior dels inflables i al pati intern, per tal d’experimentar diferents sensacions i noves perspectives.

Penique productions

ELS AUTORS

L’any 2007, a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, en Sergi Arbusà realitza la instal·lació inflable “Espai 1” i, amb aquesta, neix el col·lectiu artístic Penique productions. L’any 2008, amb l’ajuda d’una beca, el projecte viatja cap a Nottingham on consolida la línia d’investigació i on s’incorpora un segon component, en Pablo Baqué.

Després d’haver realitzat diverses intervencions a Nottingham, al “Cerka’l Festival” de Piera i al “Market State Project” de Londres, l’any 2010 s’incorporen al projecte en Chamo San i en Pol Clusella. Tots plegats munten la instal·lació “Forat de l’Escala” a Barcelona. Durant els següents quatre anys, el col·lectiu viatja pel món assumint nous reptes i conquerint nous llocs com Madrid, Gènova, Querétaro, Ciutat de Mèxic, São Paulo, Belo Horizonte, Amsterdam, Vilanova de Cerveira, París, Beirut i Lisboa, fins a tornar a la Universitat de Barcelona on presenten l’obra “Galeria del Paranimf”, l’última d’en Pablo i en Chamo com a membres del col·lectiu.

A partir de 2014, en Sergi continua movent el projecte per Rio de Janeiro, on viu des de 2008 i compta amb la col·laboració de nous components, i en Pol el mou per Barcelona. Junts viatgen a Roma i retornen a Lisboa i a París. El 2016, en Pol desembarca del vaixell per pujar-ne a un altre.

Ara com ara, en Sergi segueix comandant Penique productions amb la inestimable ajuda d’Enrique Barro, des de l’estada a Mèxic l’agost de 2017, i de tots els familiars, amics i col·laboradors que el fan possible.