MERMA

Merma és una estructura suportada per blocs de llenya que es va consumint. Una instal·lació que busca crear una trobada col·lectiva al voltant del foc i que genera una columna de fum com a reclam efímer d’un esdeveniment que està succeint. Una fita, una peça de mobiliari urbà i una acció, que celebra el desè aniversari d’ A Cel Obert. Un volum que es redueix progressivament segons avança el festival; un objecte en equilibri fràgil que acaba en la mínima expressió.

Martillo Neumático

Plaça dels Dolors
2023

ELS AUTORS

Martillo Neumático és un col·lectiu jove d’arquitectura, centrat en projectes instal·latius, experimentals i líquids que abasten des de la fase de disseny fins a la producció. El seu treball busca alterar les normes de l’espai públic, mitjançant dispositius vinculats a accions, dissenyats per interactuar amb el context urbà en què s’insereix. Com a col·lectiu han participat en diversos festivals d’arquitectura i disseny com Insòlit, Gau Zuria o A Cel Obert, on han desenvolupat projectes destacats com Cuerpo Gris o Desplome.

Les seves obres s’han publicat en mitjans i revistes especialitzades com Arquitectura Viva, Metalocus i Pasajes, i en mitjans generalistes com el diari El País. Els seus membres han format part del pavelló d’Espanya de la Biennal d’Arquitectura de Venècia, de la Biennal Panamericana d’Arquitectura de Quito i de la Biennal Iberoamericana del Disseny. En termes professionals, els seus integrants han col·laborat en projectes d’art públic per a la firma mmmm…, el Museu Reina Sofia de Madrid i el Centre Cultural Les Cigarreres d’Alacant, entre d’altres.

Per a aquesta ocasió, Martillo Neumático està format per Jerome Lorente, Mon Cano i Iñigo Barrón.