RITMES DE LA TERRA
Ritmes de la terra és una instal·lació que explora el ritme eteri de la naturalesa en superposició al ritme antropitzat del pati.
La llum zenital es filtra a través d’un sostre de fulles que ens immergeix en un claustre dominat per la força de la natura. El ritme de les fulles que cauen, en el seu moviment dansant, evoca el pas del temps. Conquereixen l’espai, es mesclen amb l’estructura definida del claustre, tot desafiant el seu ritme compositiu, i s’acumulen de manera irregular, formant petits monticles al voltant del pati. El cruixit sota els peus ens arrela i ens aproxima al desplegament de la vida. Les fulles es tornen l’element principal del projecte i el visitant interactua amb elles: les agafa, les amuntega, les llença, s’hi estira a sobre…
Grocs, verds, marrons, taronges i vermells colonitzen el pati. Els colors de la tardor recorden que la vida també té el seu propi ritme.
Mikel Comas, Clara Grenzner, Natalia Morató i Miriam Ruiz
ELS AUTORS
Miriam, Natàlia, Mikel i Clara són un grup d’arquitectes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès.
La Miriam treballa en projectes propis i col·labora amb els despatxos JornetLlopPastor i E32. La seva trajectòria professional es concentra en l’àmbit del projecte urbà i l’habitatge.
La Natàlia ha treballat en diversos estudis enfocant la professió a la recerca de nous models d’habitabilitat, gestió dels recursos energètics i materials. Actualment treballa com arquitecta a la cooperativa d’arquitectes Arqbag.
El Mikel és arquitecte per l’ETSAV i l’ETSAB, on va desenvolupar el seu interès per l’arquitectura arrelada al territori. Treballa a partir de l’essència del lloc, la sensibilitat per l’entorn i la sostenibilitat, buscant el punt de convergència entre el paisatge i l’arquitectura.
La Clara ha participat amb el taller Iudum al Certamen d’Art Efímer Des-Adarve amb el projecte Perderse para encontrarse. També ha participat al festival Lluèrnia, en dues ocasions, amb els projectes Flora Urbana i La llum en joc.