Sala del Polvorí del Parador de Tortosa

Considerat un dels principals monuments històrics de Tortosa, el castell de Sant Joan, conegut com el castell de la Suda, és un testimoni clau del passat andalusí de la ciutat, construït al segle X al damunt d’una antiga acròpolis romana.

A l’interior del recinte es van realitzar diverses construccions: aljubs, naus i un polvorí. Al gran pou central, o suda, conflueixen nombroses galeries subterrànies amb sitges i forns.

A la Guerra Civil el castell va patir una greu destrucció. Des del 1972 és Parador Nacional de Turisme, fet que va provocar grans restauracions. De l’antiga edificació es conserven les muralles, les arcades, el pati d’armes, les galeries subterrànies i el polvorí.

Un polvorí és un edifici d’ús militar on s’emmagatzema la pólvora i les municions o explosius fets a base de pólvora. Com que dins aquest magatzem s’hi guarden matèries explosives, la història dels polvorins ha estat plena de nombrosos accidents. El polvorí de Tortosa també va patir els seus.

*Autor fotos polvorí: Jordi Contijoch Boada

Situació: Carrer del Castell de la Suda

Autor: Desconegut

Any: Desconegut

Estil arquitectònic: -

Ús actual: Sala d'actes

Superfície del pati coberta: 168 m2

BIORITME 111

Espectacle audiovisual adaptat a l’arquitectura de l’edifici (videomapping o videomapatge), inspirat en el ritme del cor, òrgan primordial per a la vida que, a partir de les 111 pulsacions per minut, fa que el cos comenci a entrar en un mode de felicitat i excitació positiva. Posar-lo a moltes o poques pulsacions, en segons quines circumstàncies, pot canviar la manera en què vivim el nostre dia a dia.

Ferran Roca Campos, músic, tècnic en arts plàstiques i tècnic de so, llum i maquinària escènica; Albert Pujol Marqués, graduat en multimèdia i tècnic informàtic; Andreu Roca Grangé, enginyer de sistemes, músic i compositor, i Arnau Roca Grangé, pre-enginyer informàtic, músic i compositor.