DESPLOME

Com parar el segon en què tot canvia?

El col·lapse d’una estructura es el moment que marca un abans i un després en la matèria. Els esforços, inapreciables a la vista, abandonen el repòs per mostrar la seva tendència natural a precipitar-se contra el terra. L’espai es descompon donant pas a un nou estat definitiu.

“DESPLOME” és un exercici d’ironia material que busca congelar un moment precís: la caiguda d’un mur. A través d’un joc de forces, la instal·lació proposa una reflexió sobre les runes d’una església en pausa. Un pla inclinat on allò pesat es torna lleuger i allò transitori es fa estable. Un moment de suspensió en el temps que permet apreciar la poètica de l’equilibri.

Martillo Neumático

Plaça dels Dolors
2020

ELS AUTORS

Martillo Neumático (MN) és un grup jove de dissenyadors, centrat en projectes professionals, col·laboratius i líquids que proposen noves interaccions entre l’espai i els usuaris. Entenent la materialitat com un detonant per l’estranyament, el seu treball engloba des de la conceptualització del disseny fins a la producció, amb un fort interès en el procés i la pedagogia.

MN ha rebut el premi a la millor intervenció del festival Insòlit, de Palma de Mallorca, amb el projecte Eclipse. Els seus components han desenvolupat investigacions en diferents universitats com la Tongji University a Shanghai, el taller LAASC-UNAM a Mèxic o la Accademia di Architettura di Mendrisio.

La seva feina s’ha mostrat també a la Biennal Panamericana d’Arquitectura de Quito (BAQ2018), la Biennal Iberoamericana del Disseny (BID2017) i al pavelló d’España de la Biennal de Venècia (Becoming2018). A més, s’ha publicat en revistes especialitzades com Pasajes, Metalocus i en altres mitjans com IBE3 i El País.

Des de l’inici de la seva formació, Martillo Neumático busca redefinir-se en els projectes que realitza, organitzat com una estructura oberta pensada per explorar els límits del disseny, l’art i l’arquitectura.

 

Col·laboradors:

Javier Gutierrez

Inés Miño

Cesar Fuentes

Ana Moure

Javier Bilbao

Jorge Aguirrezabal

Mikel Quintana

Jesús Escudero

Blanca Arcos

Matteo Caro

Alvaro Regatero