Through the Looking-Glass…

“Through the Looking-Glass…” (i el que els visitants hi van trobar) es tracta d’una clara referència al llibre de Lewis Carroll de 1871, en què Alícia es planteja com deu ser el món a l’altre costat del mirall de casa seva. En el nostre cas ens plantegem com seria el pati del Reial Monestir de la Puríssima Concepció a través dels múltiples miralls que conformen el prisma irregular que situem en el seu centre, jugant d’aquesta manera amb la perspectiva i amb la manera de veure i entendre el propi pati.

Juguem amb els reflexos, amb la multiplicació dels elements del pati, amb com es pot alterar la percepció d’un lloc i com es pot modificar la percepció del mateix. Aquesta idea d’alteració de la percepció espacial s’assembla als efectes visuals que apareixen en diverses pel·lícules molt conegudes com Origen (Christopher Nolan, 2010), Doctor Strange (Scott Derrickson, 2016) o la trilogia Matrix (Llana i Lilly Wachowski, 1999-2003).

Ángel Cuadrado i Lucía Heras

ELS AUTORS

“Through the Looking-Glass…” és la proposta presentada per l’Estudi New: Old, format per Ángel Cuadrado i Lucía Heras. Sense deixar de banda l’arquitectura, també es dediquen al disseny de producte i, des de fa poc, al disseny i organització de casaments i esdeveniments. Actualment, estan investigant les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies, com la impressió 3D, la fabricació digital o la realitat augmentada i virtual.

Ángel Cuadrado és madrileny i arquitecte especialista en Patrimoni per la Universitat d’Alcalá (Madrid) amb el PFC qualificat amb matrícula d’honor el 2015. També va ser qualificat amb matrícula d’honor en el Postgrau sobre Conservació del Patrimoni per la mateixa universitat. Ha estat il·lustrador per al diari El Mundo, ha rebut diversos premis en concursos nacionals i internacionals d’arquitectura i premis en concursos internacionals de còmic. A més, posseeix més de 10 anys d’experiència en estudis d’arquitectura, gestió d’equips de treball i d’oficines tècniques.

Lucía Heras és madrilenya, arquitecta especialista en Patrimoni per l’ETSA de la Universitat d’Alcalá (Madrid) des del 2016 i dissenyadora gràfica. Ha rebut diversos premis en concursos nacionals i internacionals d’arquitectura. També compta amb experiència en disseny de mobiliari urbà, d’imatge corporativa, d’escenografies i organització de casaments.