El Eco del Silencio

Encontrando Ma en la Intensidad

Al cor del jardí de l’antic convent de les Serves de Jesús, emergeix una instal·lació efímera que convida a un viatge introspectiu cap al silenci.

Inspirada pel concepte d’intensitat, aquesta obra és un oasi de calma enmig de l’enrenou del festival. Els mòduls de conductes de ventilació, disposats com a arcs acollidors, s’erigeixen com a santuaris personals en què cada visitant pot submergir-se en un silenci profund, lluny de la voràgine exterior. En aquests refugis, es crea un espai de reflexió on el murmuri del silenci es converteix en un ressò de la pròpia ment, permetent una pausa contemplativa en el frenesí del ritme actual. Aquesta experiència recorda la serenitat evocada pel concepte japonès de ma, que descriu la pausa significativa i l’espai entre els elements, que atorguen sentit i profunditat a la totalitat.

ELS AUTORS

Paulino Poveda és salmantí i arquitecte per la Universitat Politècnica de Valladolid i València. La seva experiència acadèmica i professional a nivell nacional i internacional s’ha centrat en diversos camps com la rehabilitació d’edificis històrics, el disseny d’espais retail i l’arquitectura efímera, sent aquesta última la seva principal activitat. L’especialització en el camp de la creativitat i la sostenibilitat li ha aportat una perspectiva nova sobre les tècniques creatives, molt centrades en l’experiència de l’usuari i en la generació d’atmosferes innovadores.