Festa blava

Pocs moments de major intensitat que els d’una festa en la societat actual. Pocs espais de major festivitat que aquells construïts pel menjar. Sobretot quan el barri és seu i els veïns son els actors principals. La taula constitueix l’escenari perfecte del moment culminant de la intensitat; un objecte necessari i provocador. L’espai és una estança a cel obert, a mida per a la comunitat.

Un objecte artístic i tres moments temporals: un primer acte on la taula ens presenta la calma prèvia a la tempesta; un segon acte on aquesta passa a ser l’escenari principal de l’acció performativa de l’àpat i un tercer acte com a suport caòtic de l’escena final.

De contrastos va la intensitat, com de contrastos va la selecció del color blau d’aquesta proposta. La unanimitat de tons i la precisa composició dels elements doten de qualitat al conjunt. Com qui es vesteix amb les millors robes per a un esdeveniment important, aquesta taula i els seus comensals engalanen el passatge Franquet amb la Festa blava.

Elías Barczuk i Samuel Laguarta

ELS AUTORS

Elías Barczuk, de Posadas, és arquitecte per la UCSF (Argentina), docent i doctorand del Departament de Projectes Arquitectònics de l’ETSAB-UPC (Barcelona). És un professional independent, especialitzat en consultoria urbana, i investigador del grup HABITAR.

Samuel Laguarta, d’Igualada, és arquitecte per l’ETSAB-UPC (Barcelona). Ha realitzat col·laboracions en despatxos com Ensenyat-Tarrida arquitectes, l’estudi Flores & Prats, IM+ ARQUITECTES i la firma MMEC a Spokane, EUA. Ha participat en workshops al Marroc i en diversos festivals com el Llum Barcelona, el Lluèrnia o La Biennale di Venezia.

Aquesta parella d’arquitectes es va conèixer a les aules de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona cursant el Màster Universitari en Estudis Avançats MBArch de Xavier Monteys. Treballen plegats des del 2017 i combinen la pràctica arquitectònica amb l’educació.